Visie

Het onderwijs in Nederland is aan het internationaliseren. In Tilburg is ongeveer 15% van de universitaire studenten van buitenlandse afkomst. De universiteit heeft plannen om dit aantal nog groter te laten worden. Elk jaar komen er zo'n 1500 internationals naar onze stad.

De Ontmoetingskerk Tilburg heeft ervoor gekozen om zich samen met IFES Nederland op deze groep te richten omdat het strategisch is. Studenten komen vanuit alle windrichtingen hierheen. Ze spreken Engels en zijn vaak geïnteresseerd in het bij onze cultuur horende christelijke geloof. Studenten die hier het christelijk geloof leren kennen gaan terug en delen het met hun eigen familie en vrienden. Christelijke studenten hebben behoefte aan een plek waar ze hun geloof kunnen beleven met andere gelovigen. Het is moeilijk voor hen om in onze seculiere cultuur hun geloof te beleven, ze voelen zich vaak alleen.

IFES studentenwerker Harmienke Jerphanion werkt drie dagen per week om in samenwerking met de Ontmoetingskerk de studenten een thuis te bieden en het evangelie uit te dragen.

 

Wat doen we

We bieden een thuis voor gelovige studenten: vertaling in de diensten, een Engelstalige dienst per maand, een Engelstalige bijbelstudiegroep, praktische hulp, Nederlandse les.

We delen het evangelie met studenten die op zoek zijn. Door relatie op te bouwen met de studenten en samen de bijbel in te duiken. 

We trainen gelovige studenten om het evangelie te delen met hun studiegenoten: studenten leren hoe ze een bijbelstudie kunnen leiden voor niet-gelovige studiegenoten. Studenten die naar huis gaan delen het evangelie met hun ouders, familie en vrienden.

Pastoraat: studenten hebben de gelegenheid persoonlijk te worden begeleid door IFES studentenwerker Harmienke Jerphanion. Zij is regelmatig op de campus aanwezig voor pastorale gesprekken.

U vindt ons aanbod voor internationale studenten op www.connecttilburg.nl

 

Resultaat

In 2013 zijn er 10 Chinese studenten tot geloof gekomen en gedoopt in de Chinese kerk in Tilburg.

Twee Chinese studenten kunnen nu zelfstandig bijbelstudies leiden voor hun niet-gelovige vrienden. De echtgenoot van één van de jong gelovige studenten is tot geloof gekomen, de moeder van een andere jonge gelovige gaat in China naar de kerk om zelf het christelijk geloof te onderzoeken.

Een stuk of 30 studenten volgden Nederlandse les.

Er zijn op de campus ruim 100 studenten geholpen met hun kapotte fiets.

Internationale studenten hebben de mogelijkheid om Nederlanders te ontmoeten. Een unieke mogelijkheid: uit onderzoek is gebleken dat 95% van de internationale studenten niet in een Nederlands huis zijn ontvangen tijdens hun verblijf in ons land. Bij ons is het mogelijk.

 

Wat hebben we nodig?

Voor het project is 30.000 euro per jaar nodig. De Ontmoetingskerk wil graag garant staan voor 10.000 euro per jaar. De rest wordt bij elkaar gebracht door de persoonlijke vriendenkring van Anneriet. Omdat de Ontmoetingskerk een kleine gemeente is, hebben we hulp nodig om het benodigde bedrag bij elkaar te brengen. We zijn op zoek naar kerken/personen/bedrijven die ons met een jaarlijkse financiële bijdrage willen steunen.

Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden:

– Een persoonlijke bijdrage

– Een bijdrage vanuit de zendingscommissie van uw gemeente of een jaarlijkse collecte voor dit werk

– IFES Nederland biedt christelijke ondernemers de mogelijkheid om aandelen te kopen van 500 euro per stuk. Indien u hierin geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met Harmienke (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Bijdragen kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer NL76INGB0686407512 tnv Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Tilburg, ovv studentenzending.

 

Contact

Indien u vragen heeft over de inhoud van het project kunt u contact opnemen met Harmienke Jerphanion (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)).

Indien u vragen heeft over de financiering van dit project kunt u contact opnemen met Jan Hagens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).